top of page

OM TONE PETRONELLE

Foto_ Andrea Gargiulo

"Tone Petronelle er en artist som har spesialisert seg på øyeblikkene. Det være seg regi, komikk, teater eller musikk;

Hun har en tilstedeværelse som er til å ta og føle på. "

"Hvis ikke denne sangen treffer deg rett  i hjertet så er du ikke riktig satt sammen."

Tone Petronelle er utdannet innenfor kultur, samfunn og språk og har jobbet hovedsakelig med teater og musikk storparten av sin tidligere yrkeskarriere. De siste 25 årene har hun vært å finne på scenen i en rekke konstellasjoner i inn- og utland. Hun har gjort seg bemerket som jazz- og blues-sangerinne, barneteaterprodusent, komiker, flerkulturentusiast og forkjemper for de svakes rettigheter.

Tone har vært regissør for Romeo og Julie, skuespiller og produksjonsmedarbeider på Stedsans Sarpsborg og kunstnerisk leder for Flere Farger. Hun har også vært initiativtaker, manusforfatter, og stuntartist for en rekke barneforestillinger som har turnert over hele landet.

Hun har vært å finne som skuespillende sommervert på Elingaard Hovedgård og som en av initiativtagerne bak lystspillet Tømmermenn. 

Hun var også sentral i den historiske teaterforestillingen Heksejakt

samt for Modul events "Mord på hotellet"

I 2017 slapp Tone Petronelle sin første egenkomponerte låt "Mystery child". Sangen ble tegnspråktolket og utgitt hos Signo skole- og kompetansesenter.

Hun er korist i Licking the Moose som slapp siste plate mai 2018

og vokalist / låtskriver i funk-fusion-bandet Cosmic Room. Dette bandet slapp to singler våren 2021 og er for tiden i studio med fire oppfølgere.

Tone Petronelle tar oppdrag som sanger, foredragsholder, standupkomiker, tekstforfatter, klovn, prinsesse, skuespiller, regissør og kreativ veileder.

Hun gjør også voicing og holder kurs i formidling og tegn-til-tale.

Hun arbeider fulltid som prosjektleder for Røde kors-prosjektet "Den kulturelle gryta" og er konsulent for det interkulturelle café-prosjektet UMaMI

 

bottom of page