OM TONE PETRONELLE

Foto_ Andrea Gargiulo

"Tone Petronelle er en artist som har spesialisert seg på øyeblikkene. Det være seg regi, komikk, teater eller musikk;

Hun har en tilstedeværelse som er til å ta og føle på. "

"Hvis ikke denne sangen treffer deg rett  i hjertet så er du ikke riktig satt sammen."

Tone Petronelle er utdannet terapeut men har jobbet hovedsakelig med teater og musikk hele sin yrkeskarriere. De siste 25 årene har hun vært å finne på scenen i en rekke konstellasjoner i inn- og utland. Hun har gjort seg bemerket som jazz- og blues-sangerinne, barneteaterprodusent, komiker, flerkulturentusiast og forkjemper for de svakes rettigheter.

For tiden tar hun videreutdanning i Samfunn, kultur og språk.

Tone har vært regissør for Romeo og Julie, skuespiller og produksjonsmedarbeider på Stedsans Sarpsborg og kunstnerisk leder for Flere Farger. Hun har også vært initiativtaker, manusforfatter, og stuntartist for en rekke barneforestillinger som har turnert over hele landet.

Hun har vært å finne som skuespillende sommervert på Elingaard Hovedgård og som en av initiativtagerne bak lystspillet Tømmermenn. Hun var også sentral i den historiske teaterforestillingen Heksejakt.

I 2017 slapp Tone Petronelle sin første egenkomponerte låt "Mystery child". Sangen ble tegnspråktolket og utgitt hos Signo skole- og kompetansesenter.

Hun er korist i Licking the Moose som slapp siste plate mai 2018 og hun er vokalist og låtskriver i funk-fusion-bandet Cosmic Room.

Tone Petronelle tar oppdrag som sanger, foredragsholder, standupkomiker, tekstforfatter, klovn, prinsesse, skuespiller, regissør og kreativ veileder.

Hun gjør også voicing og holder kurs i tegn-til-tale.